2011-10-29

Lite påfyllning i tyghyllan

Dessa underbart fina 60-70 tals tyger har jag köpt den sista tiden. Underbara färger och mönster av bla Ritva Wahlström, Tampella, John Blund. Det gröna tyget med vita blommor längst ner till höger är en duk från EPA.

2011-10-28

Söta fjärils dukar från 60-talet

Man köper så himla mycket onödiga saker som man inte kommer att använda. Men dessa färgglada dukar SKA jag sy två runda kuddar hade jag tänkt. Så himla söta att jag inte kunde motstå :)

2011-10-27

Rensningen pågår i några dagar till...



Som jag rensar här hemma nu till Megaloppisen. Det är så skönt att rensa ut garderoben, tygsamlingen, förrådet, köksskåpet. Det har nu bokats 60 bord och dagen kommer att bjuda på föreläsningar, auktion, min tygsamling av 60-70 tals tyger. Hoppas att du har vägarna förbi Småland den 5 november :)

2011-10-25

Prickiga rörstand kaffekoppar

Hittade dessa fina kaffekoppar i dag på en loppis. Har aldrig sett dessa innan, någon som vet var det heter?

2011-10-24

Loppisfynd Smurfväska

Jag hittade en gammal smurfväska på en loppis och hoppade högt. Det är så himla mycket nostalgi när man ser smurfar, de påminner om barndomen. Denna väska ska Clara få leka med när hon blir lite större men först ska jag ha den som handväska :)

Min retro dukning


The retroblog network har utmanat andra bloggare med en retro dukning. Jag har inte varit med förut när det varit det temat så nu dukade jag upp här hemma. Jag använder olika tallrikar och glas alltid för det blir så mycket roligare att äta då. På menyn i kväll är Stig Lindberg soppa näckros med arla mjölk och Karin bröd.

2011-10-23

Färgglad klänning från 70-talet

Foto:säljarens
Som ni vet så älskar jag städrockar och speciellt färgglada. Inte nog med att jag samlar på tyger jag går omkring med 70-tals tyger också. Vann faktiskt denna på tradera igår, ibland gör man fynd även där...

Sy dockkläder böcker från 60-talet

Jag har sparat dessa böcker för kanske jag ska sy lite sen men tiden räcker inte till, så nu har jag lagt ut dem på tradera ifall någon annan är sugen.

2011-10-19

Foton i lokaltidningen OT







Foto: Daniel Svensson OT

Var med i lokaltidningen i dag men dessa färgglada foton var inte med så jag visar dem här. Försökt berätta för fotografen att jag inte vill ha mycket vit på foton, han tittade undrande på mig. Men jag tyckte att ha tog väldigt fina foton med mycket färg...

2011-10-18

loppis hemma

Det är 3 veckor kvar till loppisen och mitt hem har förvandlats till en loppis. Det är så skönt att rensa ut alla kläder och tyger som jag inte vill ha. Ser fram emot att sälja och hoppas det kommer mycket folk som gillar 60-70 tals saker...

2011-10-17

Bloggen SaaX födelsedag - 9 okt 2007

Foto: tagen av en fotograf när jag visar min favorit klänning
Tider går fort när man har skoj, har bloggat i några år nu och tycker det är så skoj. Det trodde jag aldrig när jag började att det nu skulle bli så himla poppis med sybloggar, porslinsbloggar och loppisbloggar. Måste tacka alla besökare som har följt mitt liv och gjort inlägg. Sen ett stort tack till de bloggar som inspirerat mig mest att blogga, Vi började samtligt att blogga och delade vår hobby med varandra.
Nästet
Re-DiZaIn
Nusse
Retro Elehant

En härlig höstdag....

Detta är nog den sista dagen man kan gå till kolonin och äta hallon. Jag och Clara har haft en underbar dag ute i solen. Vi var en sväng på en loppis i stan men tyvärr så hittade vi inget skoj denna gång. Men med tanke på vad jag har släpat hem i helgen så ska jag vara nöjd....

2011-10-16

Lite mera från gårdagens loppisrunda- Del 2



Hittade lite till i går när brorsan betalade, lite roliga tidningar, teak pall och lite smått och gått.,,,

2011-10-15

Man får passa på - Del 1

60-70-tals tapeter
Termos, Mugg, grillvante,ira burk, katt
Naggade västkust tallrikar
Detta är min födelsedags present från min kära bror. Han visste inte vad han skulle köpa så han sa att han kunde köra runt mig på lite loppisar och betala allt jag vill ha. Så idag bar det av på loppis sväng men allt vi åkte till var stängt. Men när allt såg mörkt ut såg vi en liten liten loppis skylt och svängde in. Min bror satt i bilen med Clara och jag gick, det tog en timme innan jag kom ut och då tappade brorsan hakan av allt jag släpade ut. Man får passa på när någon annan betalar :)

Ett förkläde från 70-talet

Hittade detta rosa förkläde på loppis för 20kr. Så himla fina ugglor och välbekant eftersom jag haft detta tyg i rött som jag skulle klä om en lampa för några år sen.

Se här...

2011-10-14

Underbart fina 70-tals tyger



Detta är mina senaste tygfynd, titta och njut....

2011-10-11

Utställning av 60-70 tals tyger

Jag har sparat många fina tyger under åren och det är synd att det bara ligger där. Så nu kommer jag att ställa ut massor med 60-70 tals tyger på den stora megaloppisen i Oskarshamn den 5 Nov. Då kan alla besökare får titta och njuta av alla färger och mönster. Har redan tagit ut mer än 400 stora tyger. Välkomna :)

Tanten saax fyller år i dag...

I dag är det min födelsedag och ett steg närmare att bli en liten tant. Jag ser fram emot en underbar dag med massor med paket och tårta. Detta foto togs i somras av en fotograf och Clara ser så liten ut, tiden går fort fram...

2011-10-08

Färgglatt barnrum

Min födelsedags present till Clara var att fixa hennes rum och nu är det nästan klart. Det blev så himla gulligt med alla färger och roliga saker som hon kan leka med.....

2011-10-07

Vuxen mössa i 70-tals tyg

Ett hav av färgglada tyger, vilken skulle du vilja ha?
Har sytt några höstmössor av 70-tals tyger och fleecetyg. Det är inte bara barn som vill vara färgglada utan också vi vuxna. Vill du köpa en mössa kostar det 150kr och då skickar du ett mail till mig saaxsaax@gmail.com..

Min nya vän Sofie fick vara modell för mina mössor....

Mitt ögongodis fyller 1år....

I dag fyller min skruttabalutta 1år och det firas med frukost på sängen. Älskar att överaska så Clara har fått en rolig och spännande dag. Har fixat hennes rum så det är klart, nu ska vi avsluta dagen med pusskalas.

Fenno Sport klänningar

Tänkte jag skulle visa dessa underbart fina klänningar från det finska märket fenno sport. Fröken nusse visar sina på sin blogg och ville såklart veta om det fanns flera klänningar och dessa har jag i garderoben. Hade dem under graviditeten så jag har faktiskt tröttnat på dem och byter gärna dem mot några andra klänningar...

2011-10-04

Här hemma är det hemtrevligt

Ni som ännu inte har tröttnat på att se mitt hem med alla loppisfynd. Här kommer det absolut bästa reportaget som gjorts. De fick med så mycket foton och färgglada prylar samt Clara och min fd sambo är med. Köp den om ni gillar färgglatt :) och har ni inte råd med 55kr så kan jag ta foto om någon önskar....

2011-10-03

Färgglada gardiner från 70-talet

Jippi jag vann dessa gardiner på tradera, så himla snygga, de får bli julgardiner här hemma...

Jag är en glad prick!!!!

Livet är som en bergodalbana, man måste ner på botten för att nå toppen. Jag njuter nu av livet med Clara, kolonin, min familj, loppisar och allt annat gutt som livet har att erbjuda. Men det tog många år att hitta hem, nu är jag här för att stanna. Man är så bra på att se det dåliga i livet som tex vikt, jobb, relationer, ekonomi osv att man glömmer att njuta. Så nu har dr saax skrivit färdigt o bjuder på lite närbilder av sig själv:)

2011-10-02

Fina fisken fynd

Detta blev helgens loppisfynd och favoriten är porslins skålen fina fisken. Eftersom Claras farfar är fiskare och kommer hem med mycket fisk passar det så bra att ha den. Sen två gardinkappor som är perfekta att ha i kolonin. Tänk att man kan bli så glad av så lite :)

2011-10-01

Mössa med kaniner....

Har varit lite kreativ i dag, sytt en höst mössa till Clara. Hon är inte lätt att ta foto på men jag lyckades tillslut få lite bra bilder. Nu ska jag och Clara iväg på en loppis, hoppas vi hittar många färgglada fynd. Ha en underbar helg i solen..