2012-01-31

Färgglada täcken från 60-70 talet

Hittade ett stort täcke i dag på en loppis, det längst ner. Nästan alla täcken har märket lagan och svensk tillverkat. Det är så färgglada med de olika motiven av klöver, djur, blommor...

2012-01-30

Ett färgglatt jie fat....

Hittade detta stora uppläggningsfat i en antik affär för ett tag sen. Det är Jie som gjort men jag vill veta vem som har designat det fina motivet. Någon som vet?

2012-01-29

Snygga barntallrikar från 60-70 talet


Dessa barntallrikar i hårdplast äter Clara på, jag är lite sotis att hon har så snygga tallrikar :)

Helgens fynd blev en vagn...

Jag och Clara går ofta på loppisar o nästan varje gång hittar jag något kul till Clara. Denna gång blev det en 70-tals vagn för 40kr.

2012-01-27

Sommar fynd....

Jag kunde inte låta bli att gå på en loppis när jag hade så ont i ryggen. Kändes som jag fyndade lite sommar saker, dukar och en blommig bricka. Nu är det inte långt kvar tills man sitter ute och njuter av solen. Ha en trevlig helg!!!!

2012-01-26

Tapet med blommor gör en glad....


Det var en som tyckte lite synd om mig i dag och kom med lite blommiga 70-tals tapeter.
Så himla snällt, blev så glad :)

2012-01-25

Den är så fin min lampa...

Nu har den fina luxus lampan kommit hem och jag ligger och tittar på den. Har fått ryggskott och legat i sängen några dagar. Man blir så deppig av att ligga still så det känns bra nu när jag kan glo på lampan. Har haft min familj här som hjälpt mig med Clara och mitt hem, tusen tack...

2012-01-23

Ögongodis på hög nivå...

Jag är lite små förälskad i luxus lampor som ni märkt. Jag har nu 5 st här hemma och snart kommer det en till. Jag har länge letat efter denna färg och fick ett mail av en som hade en tillsalu. Visst är den fin :) längtar tills jag får hem den....

2012-01-20

Blommig 70-tals klänning



Köpte ett förkläde på nätet som inte var färdigsydd, den var inte ihop sydd eller fållad. Så idag satte jag mig och sydde klart den. Den blev riktigt fin med det gröna kantbandet runtom. Sen sydde jag ihop fram och baksidan, orkade inte sy ditt knappar/dragkedja. Tänkte jag skulle ha den på mig i morgon när jag ska gå på party :)

2012-01-19

Lite städhjälp av en tygkompis



Har ingen ordning på mina tyger längre så allt är intryckt i skåp. Men idag kom min kompis Moa och hjälpte mig att började städa och tillslut fick vi lite ordning. Sen att våra barn skrek under tiden gjorde att vi tillslut fick ge upp men det är en början...

2012-01-18

Precis som sin mamma...




Nu är det bevisat, Clara har blivit lika tygtokig som sin mamma. Så fort jag tar fram ett tyg slänger hon sig på det och njuter LÄNGE.....

En textil bok från Japan...

Jag har under åren fått många mail om denna japanska textilbok. Den går inte att få tag på längre men jag visar er några av sidorna med tyger, dukar,bonader, handdukar osv. Jag ska berätta en sak för er, jag skickade in ett bokförslag om att göra en bok med textilier. Jag hade tagit foton och skrivit vad tygerna kom ifrån men INGET bokförlag ville ge ut en sådan bok. Tråkigt för jag hade själv velat ha en tjock bok med bara tyger...

2012-01-16

Färgglada klänningar från 60-70 talet



Tänk vad pengar jag har tjänat under alla år jag handlat kläder på loppisar. Därför tycker jag har en klänning från 70-talet är billig som kostar 200-300kr styck. Dessa färgglada klänningar hittade jag på en sida med begagnade kläder från USA. Längtar till våren/sommaren när jag kan ha på mig dessa ute :)

2012-01-14

Stor bonad av Ullas

Titta vilken underbart fin bonad av Ullas jag har köpt. Det är två fjärilar som sitter på en blomma och färgen bara lyser...

Färgglada tygpaket...



I går gjort jag små tygpaket till er som gillar att sy med 60-70 tals tyger.
Är du sugen på att köpa ett skicka ett mail till saaxsaax@gmail.com

2012-01-13

En härlig kväll bland tyger....

När Clara har somnat på kvällarna har jag tid för mig själv. Då fyller jag på min energi med att hålla på med mina härliga tyger. I kväll tog jag fram ett gäng tyger och satte mig på golvet och började mixa ihop olika färger och mönster. Min hobby är min energi källa :)

2012-01-12

Snart kommer våren och en ny MEGALOPPIS

Vem längtar inte efter våren nu!!!
Men tiden går lite fortare när man har något att se fram emot. Därför gör jag redan nu reklam för en ny megaloppisen. Eftersom det blev en sådan succé förra gången måste vi bara köra igen, den 6 april i Oskarshamn. 
Om det är många där ute som är sugna på att komma finns det möjlighet att samåka med varandra. Vi finns på facebook under namnet megaloppis Oskarshamn för mera info. 

 Dagen bjuder på en massa loppisbord, tävlingar för vuxna och barn.
På scen kommer Petra Hellsing att vara konfrensiär under dagen... 
Välkomna!!!

Årets första loppis

Årets första loppis besök gav alla dessa fina tyger. Så man kan säga att har jag sådan här tur så ser året lovande ut...

2012-01-07

Färgglatt 70-tals tyg med äpplen...

Ni som har följt mig blogg vet att jag för några år sen var helt galen i tyger med äpplen. Nu har jag köpt detta underbara 70-tals tyg. Man blir så glad av att se de fina mönstret och färgerna rött och blått ihop. Ska nog ha dem i kolonin i sommar :)

2012-01-06

Carl Johan De Geer tyger

Ett tyg blir mycket roligare när det är en formgivare bakom. Dessa tyger hittade jag när jag sökte på Carl Johan De Geer. Han var med på 70-talet och bildade textil konstnärskollektivet 10-gruppen. Hade varit skoj att äga hans tyger men de är så dyra nu pga att många samlar på hans tyger. Om du läser detta Johan kan du väl skicka ett tyg till mig .)

Blommig samling sätter färg på tillvaron


Texten är skriven av: Karolina Ekström
Blev tillfrågad att vara med i en av lokaltidningarna med tema jag och min hobby. Kom då på att det är inte bara min hobby utan mitt liv. Jag har alltid köpte färgglada saker sen jag var liten. Köpte min första städrock med blommor för 16år sen. Detta är inget ovanligt för mig att ha färger runt mig för det har jag alltid haft. Tycker mera att alla andra är ovanliga som inte har färger runt sig :)

2012-01-04

Underbart tyg från 70-talet....


Efter alla dessa år som tygsamlare så har jag sett de mesta i tygväg. Jag söker dagligen tyger som jag aldrig sett förut och därför är det svårt hitta. Men så hittade jag dessa underbara tyger hos Mannagryn och de är så underbart fina, i alla hjärtan fönster är den olika motiv :)

När man får besök....



Det behövs inte så mycket för att göra en annan människa glad. Jag bjöd hem Moa för hon älskar tyger, hon har precis börjat sy och behöver tyger. Så hon fick röja runt bland alla stuvar, tyger, gardiner och tillslut hittade hon lite ögongodis. Clara var självklart med hon också och röjde runt bland tygerna och med Moas bebis.

2012-01-03

Min hem är nu barnsäkert ett tag.....



Clara lärde sig att klättra i helgen, hon är överallt och tar allt. Så jag och farfar fick sätta upp hyllor för att få ha några av mina sysaker ifred. Så tiden då jag hade allt snyggt på hyllorna är förbi för ett tag framöver. Har tryckt in allt i skåp huller om buller....

2012-01-02

En grön luxus lampa från 70-talet


Då har man fyndat en luxus lampa till, denna gång en grön. Den hänger nu i hallen och den röda i vardagsrummet. De är gjorda i plast och trä upptill, nu måste jag bara ha en grön eller gul. Någon som vet om det finns flera färger?