2008-05-03

Norsk retro

Har några porslins saker av märket Saturn FF Made in Norway som jag fyndat lite här och där. Verkar som det finns hur många delar som helst Tycker om det härliga blå mönstret som bara lyser....


I kryddhyllan finns några roliga gummor och gubbar för salt och peppar. De är så himla söta med sina texter, Norge har lite fina saker iallafall, får åka dit och gå på loppis....

Peppar sätter sprätt om den används rätt

Man kan undvara allt men inte salt6 kommentarer:

Johannes sa...

Hej,

Har också ett sådant par, fick ge 100kr för paret. Vet du vem som gjort de?
//Johannes

Basse sa...

Hei,

Disse salt & pepper-bøssene er laget av Turid Gramstad Oliver (Turi-design) for Figgjo Flint i Norge.

Jeg visste ikke at de finnes med svensk tekst. På mine står det på norsk: "Pepper på fat, setter pepp i en lat" og "Savner du salt, savner du alt".

Basse sa...

"FF" på Saturn står også for Figgjo Flint. Jeg ser dette serviset svært sjeldent på loppis i Noge.

Anonym sa...

Hei, jeg kan foreslå en spendende retro nettbutikk som heter:

Retrogalleriet.no her er det mye fint å se på.

E. sa...

HEEEEJ!!!

Åhh, vad bra det är med nätet många gånger!!! Var på antik- och samlarmässa idag och såg flera av detta fina porslin, men missade att kolla namn... Har sett en ask i serien för första gången ganska nyligen och mindes nu när jag läste att de är norska från början:-)

Vad bra att du skrivit om dem, så jag fick veta!! Ska hålla utkik efter dessa framöver:-)

Verkar vara en HÄRLIG blogg du skriver, men 60-tal, som jag tycker så mycket om:-) *ler* Hinner nog inte läsa ikapp alla år du skrivit, men får börja nu;-)

Kramen!
/E.

Camilla sa...

Hej, vilken fantastisk blogg du har! Så inspirerande och jag bara älskar alla fina saker! Har det svartvita paret och det var just när jag letade fakta om dem som jag fick svaren här! Kul!