2011-06-30

Varför gör man så?Nu har det hänt två gånger på två veckor. Jag har hittat två serviser och lagt dem på kassan medan jag har handlat vidare. Då har det kommit fram två olika personer och talat om för personalen att det där är dyra saker hon köper billigt av er. Är det avundsjuka eller vad är det frågan om. Kan inte jag få göra fynd längre bara för att jag har denna blogg.

På fotot är ser ni det enda fyndet som är tillverkat i polen, inget märkvärdigt förutom att den är lite färgglad och Clara ska få leka med den när hon blir lite större.

18 kommentarer:

Henrietta sa...

Sånt är så tråkit! Jag tror att folk vill visa sig duktiga och inte vill unna någon ett bra pris.
Grattis till fina kolonistugan! Måste vara underbart!

Gila sa...

Om säljarna har satt priset så har de ju värderat varan och kan inte ändra det. De som säger något borde bara vara tysta!! Dålig stil.

Helena Högberg sa...

Varför kan de istället inte gratulera dig, att du har gjort ett bra fynd! det brukar jag göra om man ser att någon gör ett "kap". Konstiga människor.Är priset satt, så är det. De som håller på med second hand- verksamhet kan ju omöjligt veta vad allt är värt!

Amanda sa...

Åh gratulera istället för att påpeka ;) Kul med kolonilott ;) Ha det fint //Ammie

Re-dizain sa...

Vilka underbart söta koppar..ibland är det svårt att förstå hur folk tänker!

jeanettes.bloggo.nu sa...

de flesta negativa yttranden kan man härleda till just avundsjuka...
jag har tänkt mycket på det och glädjer mig åt andras framgång t ex.
och jag njuter av att läsa din blogg, om ditt liv med clara och alla fina fynd du gör :)
stor kram från beundrande tant i dalsland//

Skaffaren sa...

Missunnsamhet kallas det.
Motsatsen till unnsam, ett alltför sällan använt ord.

Elsa sa...

Det är avundsjuka! Dålig stil tycker jag.
Lycka till med kolonistugan! Det kommer att bli toppen!
Kram/Elsa

Herr Movarp sa...

Vad är det för idioter som gör så? Jag har inte råkat ut för det faktiskt, märkligt fenomen...men som flera säger, det måste ju vara ren avundsjuka!

Så många gånger som de tar hutlösa priser så är det väl inte mer än rätt att man kan få fynda lite ibland :-)

Mona sa...

Avundsjuka så det ryker om det, absolut. Är priset satt så är det. Jag gläds med dig o dina fynd : ) o säger Grattis. Det är alltid lika kul att surfa in på din o andra fyndletares bloggar o se vad ni har kommit över. O vad ett fynd är eller inte det är ju helt upp till var o en. Det behöver ju inte alltid handla om vad saker o ting är värda i pengar.

Mona

trillivippa sa...

Man blir nästan rädd för hur folk beter sig ibland, hur negativ måste man inte vara som person om man går och gnäller sådär och försöker snuva dig på ett fynd. Tråkigt! Jag håller med Helena, går gärna och gratulerar folk till deras fina fynd hur avundsjuk jag än är. ;)

Maria sa...

Så tråkigt att höra men det beror säkert på avundsjuka. En sjuk sjuka som tyvärr gör människor missundsamma. Våra fynd är ju oftast det som folk vill se och läsa om och om vi inte fyndar vad ska dom då läsa om. Ett pris är ett pris och det ska man inte ändra på.

Anonym sa...

Inte för att jag vill försvara folk som slänger ut sig såna idiotiska saker, men jag kan förstå om det sticker i ögonen på folk (om det nu var personer som kände igen dig från din blogg). Inte att du gör fantastiska och billiga fynd, utan snarare att du verkar "rensa" loppisarna på 60 och 70-tals saker. Alltså förstå mig rätt. Jag menar bara att du visar upp fantastiska fynd i bloggen, sen någon dag senare kommer det upp ett nytt inlägg med texter som "Jag lägger ut det här söta 70-tals kopparna på tradera då det visade sig att jag inte hade plats i mina skåp". Jag menar inte att det är dåligt att samla på saker, men det känns lite konstigt att köpa på sig massor med saker som man vet att man ändå kommer att sälja vidare dyrt på Tradera. I såna lägen kan det kanske vara bättre att lämna kvar sakerna på loppisen till någon som är i behov av billiga 70-tals kaffekoppar.

Helena sa...

Jaa, de kan bannemej gratulera istället! *irriterande*

Anonym sa...

Men hallå! Jag blir helt paff av vad jag hör! Är det möjligt! Ska man straffas för att man råkar älska färg glada retro muggar!

Att man sedan säljer detta vidare till högre pris är ju en del av hela loppis/antik/bukowskis marknaden! Ska nu även alla antikhandlare börja behöva försvara sin sysselsättning och butik!

Att "spara" sjuttiotals muggar till fattiga låter ju som ett skämt!
Butiken Myrorna tex är ju inte tioll för fattiga längre!
Dom har experter bland prissättarna som idag sitter på Tradera och spanar och vet exakt hur mycket man ska ta för vissa prylar! Är inte det girighet om något! Det är för företagets egen vinnings skull! Marimekko tyg är just nu i min lokala Myrorna butik dyrare som metervara än i en design butik!

Someone elses trash is anothers treasure!
Trender kommer och går!

Saax-fortsätt fynda och sälj hur mycket du vill och hur dyrt du vill på Tradera! Det är ju en tjänst du gör för alla oss som inte har tid att springa runt på loppisar och leta fina 70-tals koppar!

Anonym sa...

Självklart skulle det jag skrev missförstås..

Däremot var det intressant att du tog upp just fenomenet med antikhandlare. Varför ska dessa idioter försvaras? Jag kommer själv från en liten stad som under sommarhalvåret anordnar en stor utomhusloppis varje lördag. Där står i princip bara privatpersoner och det är som det ska vara på loppis BILLIGT. Men så finns det också dessa antikhandlare. Det är inte det att de säljer unika saker för traderapriser, utan sättet de får tag på sakerna, som retar upp folk. Redan innan loppisen öppnar, när folk står och ska packa upp sina sakerna, är många antikhandlare där och sliter i sakerna. De köper de av värde och tar med sig sakerna tillbaka till sitt eget bordet där varan får en ny prislapp, inte sällan med en extra 0:a. Sånt retar upp folk, i alla fall där jag kommer ifrån. Tack och lov är många antikhandlare ökända och vana säljare vägrar göra affärer med dessa idioter. Speciellt hatat var en gubbe som ägde en antikaffär 200 meter från loppisområdet, jag skäms inte för att erkänna att jag var riktigt skadeglad den dag den butiken gick i konkurs.

Jag ser däremot ingen större koppling mellan Saax och en antikhandlare. Däremot gillar jag som sagt inte att man köper saker bara för att sälja det vidare till ett högre pris. (Nej, jag gillar inte kapitalismen). Gör fynd, visa upp det i bloggen och sprid glädje med positiv avundsjuka.

Anonym sa...

Föresten angående Myrorna. Ser du inte själv orsaken till de ökade priserna? Myrorna är inte längre en affärskedja som kan erbjuda billiga varor till folk som är i behov av det. Varför? En stor förklaring är antikhandlare/traderajägare. Varför skulle Myrorna stå och titta på när deras skatter rensas av folk som bara vill tjäna pengar, genom att sälja deras billiga saker vidare? Lösningen på problemet har istället fått bli att höja priserna och på så sätt få in mer pengar i verksamheten. Samma tragiska utveckling kan väl tids nog nå vanliga sommarloppisar. Jag tror inte att det är så roligt att som privatperson sälja en 70-tals plastburk för 10 kronor, för att sedan under en promenad på loppisen se exakt samma burk säljas av den nya "ägaren" för 150 kronor.
Men som sagt jag menar inte att Saax gör så, hennes aktioner har ju billiga utropspriser, men det hade kanske ändå varit bättre att lämna kvar sakerna på loppisen och hoppas att ingen antikhandlare får napp.

eli sa...

Aldrig stött på det du beskriver. Och handen på hjärtat - gör vi inte nästan alla så som Anonym beskriver? Köper en del saker som vi kanske inte behöver men som vi vet att vi kan sälja vidare för litet mer pengar om vi skulle ångra köpet? Pengar som vi sedan återinvesterar i nya fynd. :-)
Keep up the good work, både med fyndandet och bloggen!