2011-08-30

Mitt livs bäst och värsta fynd...

Mitt foto...
Foto: lauritz foto på mina stolar

Nu ska jag berätta för er om en dag när jag gjorde mitt livs största fynd, häng med...

Jag satt och tittade runt på blocket och vips så får jag se dess fåtöljer på fotot. Kände igen dem direkt eftersom jag har sett så mycket design saker under åren. Min magkänsla sa att ring direkt och det gjorde jag, på kvällen hade jag hämtat hem dem, några hundralappar fattigare.

Så fortsatte sökandet efter fåtöljerna på nätet, vem har gjort dem? jag känner igen dem!!! till slut fick jag fram att det var Norska fåtöljerna som heter Falcon Chair och designat av SIGURD RESELL, Vatne Möbler. Får då se att det är värd väldigt mycket pengar, flera tusen styck...

Men herregud dessa kan jag inte behålla om det är så värdefulla så jag ringer Lauritz auktions firma och det vill gärna ta emot fåtöljerna efter att vi skickat massor med foton. Så Claras farfar får ta och åka upp med dem till Stockholm, efter en hel dag är han tillbaka.

Sen lägger laurits ut denna med fina foton och bra start pris annons

Nu var det bara att avvakta och hoppas på att någon bjuder, som ensamstående är alla pengar välkomna :)

Så får vi se en dag att auktionen är avslutade och det står annullerad, Va nu????

Då ringer vi Lauritz och de berättar att Lauritz i Norge har sett stolarna och berättat att det är KOPIOR som heter superstar.

MEN hallåå här har man skickat foton släpat upp stolarna som väger ton och så kan jag inte sälja dem.

Alla auktions firmor bojkottar kopior, det hade varit en rättstvist mellan två möbel företag som tillverkade stolarna och de som tillverkade mina förlorade.

Jaja vad gör jag nu då, jag har inget körkort och känner ingen i Stockholm. Jag får lägga ut dem på Blocket, där ringer det folk och jag får berätta historien om om igen. Tillslut så köper ett par dem och jag önskar dem lycka till.
Men aldrig mera att jag kontaktar en auktions firma i Stockholm. Det bad inte om ursäkt eller någonting...5 kommentarer:

Gila sa...

Att de inte kunde se att det var kopior på Laurids var ju illa...trodde de visste bättre.

Maria sa...

Håller med Gila. Kolla med fler auktionsverk innan du väljer en nästa gång om det nu blir en nästa gång. Trist!

Lotten sa...

Usch vad trist! Jag har oxå dålig erfarenhet av diverse auktionsfirmor. Det är inte alla gånger de vet sakernas rätta värde....

Re-dizain sa...

Det var en tråkig historia Sara! Förstår att du är besviken..Jag kan förstå laurids också, svårt att se skillnaden på original och kopia på bild.

Retroprylar sa...

Tråkigt för dig, hoppas du får bättre tur nästa gång.