2012-02-26

Det gör ont att seDet gör så ont i mitt tyghjärta när jag tittade in på en hemsida som heter ohlssonstyger. Att så många gamla tyger har nyproduceras till nya. Att göra dessa tyger i massproduktion dålig kvalité, samt bidra med mera miljöförstörelse. Blir så himla ledsen över att så många vill köpa dessa ny tryckta tyger när det finna äkta från 60-70 talet. Hoppas inte textildesignerna som gjort dessa vänder sig i graven...

7 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Det borde inte vara tillåtet!

HH JaJa! sa...

Jag håller såååå med!

Sophie sa...

Hej! Jag hittade precis hit o det blev kärlek vid första ögonkastet! Jag är SÅ avundsjuk på alla dina grejer! Aaaahh! Jag har precis börjat samla på tyger från 60/70-talet så att se alla dina tyger var som att besöka paradiset. ;) Ja det var bara det jag ville säga. Ha en bra dag!
/Sophie

Ewa sa...

Jag tycker vi ska vara glada att de fina mönstren får leva vidare! Tänk va många tyger som slaktats till trasmattor, huvva, det är värre tycker jag.

Maria sa...

Fast det där klövertyget är ett jersey-tyg och det är ju inte sååå enkelt att hitta i original från 70-talet direkt...

Miaa sa...

Tycker oxå det är dåligt, innehåller säkert massor med kemikalier dessutom.
Att bidra till miljöförstöring är nog snäppet värre än att återanvända tyg till trasmattor, eller?

Anonym sa...

Blir lite upprörd av det här inlägget.. Själv är jag jätteglad att det produceras nytyck av dessa mönster som år helt omöjliga att få tag på i orginal.. För egentligen spelar det väl ingen roll vad det är för mönster? Folk kommer ändå alltid att köpa nyproducerat... Det kan man inte komma ifrån.. Och som någon annan skrev så har det där klövermönstet även tryckts på jersey, vilket jag tycker är helt underbart eftersom det är nåt som absolut nte går att få tag på från 70talet.. Dessutom har det ju blivit nästan helt omöjligt att få tag på retrotyger överhuvud numera.. På tradera blir tygerna oftast jättedyra.. Och på loppis är det redan rensat om man inte köar på morgonen.. Så det är ju tråkigt att du som har lyckats lägga vantarna på så mycket fina tyger ska lägga skuld på oss som köper nytryck i brist på annat... Kan vi inte glädjas åt att dessa fina mönster får leva vidare?