2010-09-07

Loppis runda med mamma och pappa

I dag var jag på en loppis runda med min mamma och pappa, precis som gamla goda tider. Har inte hittat tyger på ett tag men för en gång skull så hittade jag lite tygerbitar, design tyg rio och knappar. Det är så roligt att hitta färgglada knappar men sen ligger de bara i någon burk, hade varit kul att göra något med dem, någon ide?.

7 kommentarer:

Julia Hausfrau sa...

Fina tygor!

Knapparna kan du gøre snygga halsband av. Lite svårt att förklara på text, men du kan sy ihop dem i platta formationer, lite organiskt typ, och så sätta en kedja på sidorna. Det kan bli snyggt!

Retro Elephant sa...

Oj vilka härliga fynd :)

//Lina

Lotten sa...

Oj, vilka fina tyger! Det lila som kikar fram där ser fint ut ;-) Knappar såg jag en kul idé på ett tv-program där designern Bea Sze.... nånting hade sytt en massa knappar på en väska så den var helt täckt! Det var supersnyggt!

Jag skickar dockan till dig asap.... Ja, den är nog tuggvänlig. Det ligger lite lösa torkade lavendelblommor i vadden.... men de kan väl knappast ta sig ut?

Kraam Lotten

Kokox sa...

Tack! Jag har en liten bit av det orange tygg. Rolig att veta dess namn och designer.

Pia sa...

Jag såg också väskan som Bea hade täckt med knappar. Det var läckert. Även sett i en bok hur man sytt på t ex metallknappar på ficklocken på en väst.

Kanske även att den här bloggen kan ge en del idéer. Hon som har bloggen använder gärna knappar och annat återbruksmtrl:
http://oknytt.wordpress.com/

Karina sa...

Vilken jättehärlig nostalgiblogg du har!

Retrolux sa...

Du kan göra bälten med knappar också. Både breda och smala!

Tygerna du hittat är riktigt fina. Jag vill också ha. Måste bara komma igång med mina sy-projekt snart, annars ligger ju allt tyg bara på hög.